Film Review

FILM REVIEW

JAGAT – REALITI ITU, PAHIT!
Jujur aku bukan penggemar filem tamil, malah aku tak pernah menonton walau satu pun filem tamil sampai habis sepanjang 22
Read more.
#OlaBola
Filem sukan bukanlah genre popular dalam industri filem Malaysia. Cubaan demi cubaan menghasilkan filem dalam genre ini selalunya berakhir dengan
Read more.
#PEK4K
Sebaik tamat filem ini, aku terdiam ditemani lagu sepanjang riwayatku versi they will kill us all. Filem neo-noir ini sunyi,
Read more.
Menonton Interchange (kali kedua)
Aku suka Dain Said. Bunohan masih lagi filem melayu terbaik yang pernah dihasilkan ( pada pendapat aku lah, pada pendapat
Read more.
Menonton Apprentice
Filem ini di promosikan sebagai filem yang menerima standing ovation di festival filem Cannes dan mendapat pujian ramai orang yang
Read more.
Terbaik Dari Langit : Kasi aku ulas watak dan perwatakan je dulu
Nota : ulasan aku penuh spoiler. Filem ni ada banyak lapisan jadi aku rasa penonton yang malas berfikir pun boleh enjoy
Read more.